ARACIS pentru Studenți

ARACIS se bazează, încă de la înființare, pe o relație strânsă cu organizațiile studențești și reprezentanții acestora. Studenții, printr-o atitudine deschisă spre cooperare și un grad mare de disponibilitate, au devenit parteneri egali și credibili în procesul de evaluare și asigurare a calității în învățământul superior din România.

ARACIS sprijină organizațiile studențești în procesul complex, dificil și laborios de selectare, instruire și formare de studenți evaluatori în măsură să participe activ la toate aspectele unei vizite de evaluare externă. În acest sens ARACIS a sprijinit, atât financiar cât și logistic, asociațiile studențești pentru a organiza și realiza sesiuni de instruire și conferințe adresate studenților evaluatori.

2013

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) împreună cu Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) organizează sesiunea de formare a studenților în domeniul asigurării externe a calității în învățământul superior.

Sesiunea de formare va pregăti studenți evaluatori în vederea participării acestora la evaluările instituționale realizate de către ARACIS, pentru a dezvolta cunoștințele studenților și organizațiilor studențești privind asigurarea calității și pentru a crește implicarea studenților în cadrul acestui proces.

Evenimentul va fi organizat între 17 și 23 aprilie 2013. Mai multe informaţii puteţi găsi în documentul ataşat.

 

Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) împreună cu Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) organizează sesiunea de formare a studenților în domeniul asigurării externe a calității în învățământul superior.

Sesiunea de formare va pregăti studenți evaluatori în vederea participării acestora la evaluările instituționale realizate de către ARACIS, pentru a dezvolta cunoștințele studenților și organizațiilor studențești privind asigurarea calității și pentru a crește implicarea studenților în cadrul acestui proces.

Evenimentul va fi organizat între 22 și 26 aprilie 2013. Mai multe informaţii puteţi găsi în documentul ataşat.

 
 

În atenția tuturor studenților!

 

 

În perioada 8-12 iulie 2019 va fi organizată la București, cu sprijinul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), o sesiune de formare în domeniul asigurării externe a calității în învățământul superior, pentru viitorii studenți evaluatori ARACIS.

Dacă vor îndeplini criteriile de evaluare, studenții care vor fi formați în cadrul acestei sesiuni vor fi introduși în Registrul Național al Evaluatorilor Studenți ARACIS (RNE-S) și vor putea participa la misiuni de evaluare externă a calității derulate de către agenție (evaluări ale programelor de studii universitare de licență, evaluări ale domeniilor de studii universitare de masterat, evaluări instituționale ale universităților, evaluări ale studiilor doctorale etc.).

Acest tip de sesiune de formare este unul dintre cele mai importante și mai complexe derulate pentru studenții reprezentanți, abordând elemente ce țin de managementul și calitatea învățământului universitar, astfel că se recomandă participarea unor studenți care deja au experiență în domeniul reprezentării studențești.

Înscrierea pentru participarea la eveniment se face completând acest formular (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSWYV8lIArNdAJ-Jp3tEUZsE6esYcdxm2Y_7TIgWkBKsH_Gg/viewform), până cel târziu la data de 25 iunie 2019, ora 23:59. Locurile sunt limitate, astfel încât participanții vor fi selectați pe baza aplicațiilor și a experienței în reprezentarea studențească.

De asemenea, acest proiect NU este însoțit de taxe de participare, iar masa și cazarea sunt asigurate de ARACIS și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), în Campusul USAMVB (Bd. Mărăști nr. 59), unde va avea loc și sesiunea de formare.

Toți participanții vor primi după finalizarea procesului de selecție o bibliografie ce va trebui parcursă înainte de sesiunea de formare.

În procesul de selecție a studenților vor avea prioritate participanții din domeniile slab reprezentante în acest moment în Registrul Național al Evaluatorilor Studenți al ARACIS, care se regăsesc atașat.

Domenii prioritare ARACIS

 ENQA


EQAR


INQAAHE


CEE


ENAEE


EQANIE